Inspecţia Judiciară face un control la Tribunalul Dolj, în perioada 7 - 15 mai, vizând activitatea managerială, respectarea normelor procedurale în ceea ce priveşte repartizarea aleatorie a dosarelor şi redactarea şi comunicarea hotărârilor instanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 7 – 15 mai a.c. Inspecţia Judiciară efectuează un control la Tribunalul Dolj", anunţă marţi IJ.

Unul dintre obiectivele controlului este "verificarea modului de îndeplinire de către judecătorii cu funcţii de conducere a atribuţiilor manageriale de planificare, organizare, coordonare, control-reglare şi comunicare, precum şi respectarea obligaţiilor prevăzute de legi şi regulamente pentru a asigura buna funcţionare a instanţei şi calitatea corespunzătoare a serviciului public".

Un alt obiectiv este "verificarea respectării de către judecători şi personalul auxiliar de specialitate a normelor procedurale şi regulamentare privind primirea şi înregistrarea cererilor, repartizarea aleatorie a dosarelor, stabilirea termenelor, continuitatea completului de judecată, pronunţarea, redactarea şi comunicarea hotărârilor, înaintarea dosarelor la instanţele competente, punerea în executare a hotărârilor penale şi civile".

Inspecţia Judiciară precizează că raportul va conţine concluzii privind bunele practici, deficienţele şi vulnerabilităţile identificate, precum şi propuneri pentru înlăturarea disfuncţionalităţilor şi prevenirea riscurilor în activitate.

Raportul va fi înaintat Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii până la 26 iunie 2018.

Luni, Inspecţia Judiciară a declnşat controale cu obiective similare la DNA Oradea şi la DIICOT Bacău.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.