Fostul decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa Gheorghe Ţarălungă a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Constanţa, la opt ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, decizia instanţei fiind definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat, miercuri, în dosarul în care Gheorghe Ţarălungă a fost judecat pentru luare de mită în formă continuată. Magistraţii au decis condamnarea fostului decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" la opt ani de închisoare.
 
De asemenea, instanţa i-a interzis lui Ţarălungă să profeseze ca şi cadru didactic pe o perioadă de cinci ani. 
 
Curtea de Apel a constatat nulitatea absolută a interceptărilor şi înregistrărilor convorbirilor şi comunicărilor telefonice şi în mediul ambiental realizate în baza mai multor mandate de supraveghere tehnică şi a unor procese verbale.
 
"Exclude probele a căror nulitate a fost anterior constatată şi înlătură de la dosar mijloacele de probă (procese-verbale de redare a măsurilor de supraveghere tehnică şi suporturi materiale care conţin rezultatele activităţii de supraveghere tehnică)”, se arată în minută.
 
Tribunalul Constanţa l-a condamnat, în februarie 2017, pe Gheorghe Ţarălungă la opt ani şi opt luni de închisoare. De asemenea, un student grec, Evangelos Faloutsos, judecat pentru dare de mită, a primit o condamnare de doi ani de închisoare cu suspendare.
 
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Ţarălungă şi a lui Evangelos Faloutsos în februarie 2015. Anchetatorii au stabilit că, în luna ianuarie 2015, Ţarălungă, în calitate de profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" Constanţa, a primit de la 10 studenţi sume cuprinse între 200 şi 600 de euro, pentru a-i promova, în condiţii nelegale, la diferite examene. De asemenea, în 28 ianuarie 2015, pentru acelaşi motiv, Evangelos Faloutsos i-a oferit lui Gheorghe Ţarălungă 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii "Ovidius" Constanţa, în aceeaşi zi profesorul fiind prins în flagrant.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.