Doi bărbaţi prinşi în urmă cu doi ani şi jumătate având asupra lor 30 de kilograme de cocaină cu o valoare de piaţă de trei milioane de euro au fost condamnaţi definitiv, marţi, de Curtea de Apel Constanţa, la câte zece ani de închisoare pentru trafic de droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins marţi, apelurile formulate de Ismail Khochaiche Khairallah, cetăţean libanez rezident în România şi Alain Akra, cetăţean francez de origine kuweitiană, la decizia de condamnare a Tribunalului Constanţa, primul ca fiind nefondat, iar cel de-al doilea, tardiv.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Ismail Khochaiche Khairallah fusese condamnat, în luna iunie a acestui an, de Tribunalul Constanţa la 10,2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, pentru tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, iar Alain Akra, la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc.

De asemenea, Tribunalul Constanţa mai decisese confiscarea celor 30 de kilograme de droguri, a pistolului găsit asupra lui Khairallah şi a sumelor de 5.000 de euro, 330 de dolari, 4.000 de lei şi a două autoturisme.

Cei doi au fost prinşi în februarie 2014 în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au stabilit că Ismail Khochaiche Khairallah şi Alain Akra au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14 februarie 2014. Ei au fost prinşi având asupra lor 30 de kilograme de cocaină, valoarea de piaţă a drogurilor ridicându-se la trei milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.