Ministerul Justiţiei a convocat, pentru data de 12 iunie, Consiliul de Management Strategic în domeniul justiţiei pentru a discuta despre strategia de dezvoltare a sistemului judiciar, combaterea corupţiei şi despre obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministerul Justiţiei a convocat Consiliul de Management Strategic în domeniul justiţiei pentru data de 12 iunie 2020, Ora 11, la sediul Ministerului”, a anunţat, joi, MInisterul Justiţiei, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri că în perioada următoare vor avea loc consultări, urmând ca Guvernul să depună în Parlament o iniţiativă legislativă prin care să repare legile justiţiei, care au avut de suferit ca urmare a intervenţiei PSD şi care acum sunt în vigoare deşi sunt imperfecte.

Potrivit  MJ, se va discuta despre Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar, combaterea corupţiei, crimei organizate, traficului de persoane şi criminalităţii cibernetice, dar şi despre obiectivele Mecanismului de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei.

Consiliul de Management Strategic în domeniul justiţiei este format din ministrul Justiţiei, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general şi preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul a fost înfiinţat în 2016, pe vremea când instituţiile semnatare erau conduse de Raluca Prună (Ministerul Justiţiei), Mircea Aron (CSM), Augustin Lazăr (PG) şi Cristina Tarcea (ICCJ).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.