Un consilier din cadrul Direcţiei de Învăţământ şi Tineret sector 4 a fost arestat preventiv, marţi, pentru luare de mită, aceeaşi măsură fiind luată şi în cazul reprezentantului unor societăţi comerciale care au încheiat şi au derulat, prin achiziţie directă, contracte de livrări bunuri şi prestări servicii/lucrări cu mai multe unităţi şcolare din sector.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de urmărire penală au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a consilierului din cadrul Direcţiei de Învăţământ şi Tineret sector 4, Luiza Maria Toader, cercetată pentru luare de mită, dar şi a lui Ion Cicu, reprezentatul unor societăţi comerciale, cercetat pentru dare de mită.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, în perioada martie - septembrie 2015, Luiza Maria Toader a primit direct de la Ion Cicu, reprezentantul unor societăţi comerciale ce au încheiat şi au derulat, prin achiziţie directă, în cursul anului 2015 contracte de livrări bunuri şi prestări servicii/lucrări cu mai multe unităţi şcolare de pe raza sectorului 4, bunuri materiale de cel puţin 21.855, 222 lei, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.  

Potrivit procurorilor, este vorba de materiale de zugrăvit, de construcţie şi de amenajare interioară, precum şi de obiecte casnice şi electrocasnice, în schimbul cărora Luiza Maria Toader ar fi asigurat pentru agenţii economici reprezentaţi de Ion Cicu existenţa şi plata fondurilor băneşti necesare încheierii şi derulării de contracte cu unităţile şcolare de pe raza sectorului 4 Bucureşti.

"În cursul acestei zile (mar'i, n.r.), judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti a admis sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, dispunând arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pe o perioadă de 30 de zile”, precizează procurorii .

Cercetările au fost efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti - Secţia de urmărire penală, DGPMB - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Direcţia Generală Anticorupţie, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.