Comisia parlamentară pentru legile justiţiei a dat, luni, raport favorabil proiectului de lege 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii. Iniţiativa legislativă urmează să fie votată în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Au fost 16 voturi „pentru” şi şase „împotrivă”.

USR a solicitat, prin vocea deputatului Stelian Ion, amânarea emiterii unui raport la acest proiect de lege, până când va da aviz Comisia de la Veneţia pe iniţiativele de modificare a legilor Justiţiei. 

Preşedintele Comisiei speciale, liberalul Gabriel Andronache a respins cererea şi a argumentat că termenele pentru adoptarea acestor proiecte sunt deja depăşite. 

Comisia speciala pentru modificarea legilor justiţiei se va reuni şi marţi, de la ora 14.00, pentru a dezbate proiectul de modificare a Legii 304/2004 privind organizarea judiciară. 

Camera Deputaţilor este prim for sesizat pe toate cele trei proiecte de lege, Senatul fiind Cameră decizională. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.