Comisia Europeană solicită României, Germaniei, Ungariei, Ţărilor de Jos, Austriei, Slovaciei şi Suediei să transpună integral normele Uniunii Europene privind garanţiile procedurale pentru copii în cadrul procedurilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia Europeană a decis să deschidă o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor şi a trimis scrisori de punere în întârziere României, Ungariei, Ţărilor de Jos, Austriei, Slovaciei şi Suediei, precum şi o scrisoare suplimentară de punere în întârziere Germaniei, pentru că nu au transpus integral în legislaţia naţională Directiva privind garanţiile procedurale pentru copiii care sunt persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale şi anume Directiva (UE) 2016/800, arată comuniatul de presă al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Potrivit sursei citate, această directivă urmăreşte să garanteze standarde minime comune privind drepturile copiilor care sunt persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, pentru a le asigura dreptul la un proces echitabil în întreaga UE. Comisia consideră că Germania, Ungaria, Ţările de Jos, Austria, România, Slovacia şi Suedia nu au transpus corect unele dintre cerinţele directivei legate de drepturile materiale.

În plus, niciunul dintre cele şapte state membre nu a îndeplinit cerinţa de a include o trimitere la directivă în măsurile de transpunere sau la adoptarea acestora. Prin urmare, Comisia a decis astăzi să trimită scrisori de punere în întârziere Ungariei, Ţărilor de Jos, Austriei, României, Slovaciei şi Suediei, precum şi o scrisoare suplimentară de punere în întârziere Germaniei.

Aceste state membre au la dispoziţie două luni pentru a lua măsurile necesare care să remedieze deficienţele identificate de Comisia Europeană.

Dacă nu primeşte un răspuns satisfăcător, Comisia Europeană poate decide să trimită un aviz motivat, mai indică sursa menţionată.

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană („Comisia”) urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE.

Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.