Comisarul european pentru Justiţie, Vera Jourova, a declarat, vineri, la Bucureşti, că recomandările din raportul MCV sunt fezabile, bine gândite şi merg în direcţia asigurării independenţei sistemului judiciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Comisia a venit cu nişte recomandări în raportul MCV după o analiză foarte detaliată a ceea ce se întâmplă în România, unde sunt lacunele, unde s-au făcut paşi în urmă în cadrul reformei şi unde identificăm unele riscuri în reformele actuale. Nu am formula aceste recomandări dacă nu am şti că România va lucra serios şi le va pune în aplicare, după ce va fi evaluat fezabilitatea recomandărilor. Noi credem că sunt fezabile, bine gândite şi merg în direcţia asigurării independenţei sistemului judiciar, care trebuie să fie stabil, durabil şi care va funcţiona ca un sistem în care cetăţenii pot avea deplină încredere”, a afirmat Jourova, întrebată dacă autorităţile de la Bucureşti trebuie să respecte recomandările din raportul MCV.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.