CNSAS vrea să preia din fondul SIPA şi din arhiva SRI documente referitoare la relaţia dintre procurori, judecători şi fosta Securitate, membri i Colegiului solicitând întâlniri pe aceste teme cu conducerile Ministerului Justiţiei şi SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Colegiul va solicita: - o întâlnire între conducerea C.N.S.A.S. şi reprezentanţii Ministerului Justiţiei în scopul preluării dosarelor/documentelor din fondul SIPA referitoare la relaţia dintre judecători, procurori şi fosta Securitate. - o întâlnire la nivel înalt între C.N.S.A.S. şi SRI în vederea predării integrale a fondurilor de arhivă şi realizării unei situaţii cu judecătorii şi procurorii din evidenţele create de fosta Securitate", a anunţat CNSS după şedinţa de marţi a conducerii.

De asemenea, CNSAS va realiza un studiu referitor la relaţia judecători - procurori - organele fostei Securităţi până în 1989, în completarea volumului cercetătorului C.N.S.A.S., Iuliu Crăcană, „Dreptul în slujba puterii. Justiţia în regimul comunist din România (1944-1958)”. În cadrul studiului va fi evidenţiată o temă dedicată cazurilor de ofiţeri ai fostei Securităţi pentru care era asigurată intrarea la Facultatea de Drept pe locuri rezervate, fără admitere.

"Direcţia Cercetare, Expoziţii, Publicaţii a C.N.S.A.S., în colaborare cu Direcţia Investigaţii şi Direcţia Juridică, va realiza un studiu-sinteză pe relaţia Miliţie-Securitate", a mai decis Colegiul CNSAS.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.