Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii clujeni după ce un tânăr a căzut în puţul unui lift, de la o înălţime de zece metri, rănindu-se grav, în timpul unui bal de absolvire a facultăţii, în 2018. Evenimentul se desfăşura într-un imobil nefinalizat, iar bărbatul respectiv era responsabil cu măsurile de protecţie din acea clădire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, în 27 iunie 2018 absolvenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" au organizat petrecerea de absolvire a facultăţii într-un restaurant amplasat într-o clădire a complexului Wonderland, care nu era finalizată la acel moment.
 
Procurorii spun că,pe fondul nerespectării mai multor măsuri care aveau ca scop prevenirea accidentării persoanelor aflate în acel loc, un tânăr a căzut în puţul unui lift, de la o înălţime de 10 metri. În urma incidentului, el a fost grav rănit, având nevoie de aproape două luni de îngrijiri medicale. 
 
"Pe baza probelor administrate în timpul urmăririi penale, s-a stabilit că persoana responsabilă de accidentarea părţii civile este inculpatul M.D.E., în calitate de titular al Întreprinderii Individuale M.D.E., el fiind cel care edifica imobilul în care s-a organizat petrecerea şi cel care era răspunzător de implementarea măsurilor de protecţie, întrucât la momentul săvârşirii infracţiunii, restaurantul şi clădirea în care era organizat banchetul de absolvire nu respectau condiţiile minime în care ar fi putut fi exploatate: finalizarea şi recepţia construcţiei, respectiv autorizarea funcţionării restaurantului”, se arată în comunicatul Parchetului. 
 
Anchetatorii au mai constatat că lipseau atât măsurile de protecţie împotriva căderii în gol, cât şi măsurile de semnalizare a existenţei pericolului de accidentare la nivelul etajului superior celui la care se desfăşura petrecerea de absolvire.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.