Un număr de 25 de persoane, între care doi poliţişti, au fost trimise în judecată de către procurorii din Cluj-Napoca pentru furt de motorină din vagoane - cisternă, dare şi luare de mită, tăinuire, dar şi constituirea unui grup organizat. Prejudiciul creatse ridică la peste 82.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) ca urmare a finalizării activităţilor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 25 de persoane, având calitatea de inculpaţi, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, furt calificat, complicitate la furt calificat, tăinuire şi dare de mită.

Printre inculpaţi se află un fost poliţist în cadrul Serviciului Poliţie Transporturi Cluj, la data comiterii faptelor având funcţia de şef al unui Post de Poliţie din judeţul Cluj, şi un poliţist din cadrul Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud care, la data comiterii faptelor, era elev în cadrul unei Şcoli de agenţi de poliţie,

”Inculpaţii, profitând de cunoştinţele din domeniul manipulării mijloacelor rulante pe calea ferată, de accesul la informaţii privind traseul şi orarul tranzitării unei anumite staţii de trenurile încărcate cu produse petroliere finite, au constituit, în perioada 18 martie – 28 iulie 2012, un grup infracţional organizat care avea ca scop săvârşirea infracţiunii de furt calificat, respectiv sustragerea de cantităţi de benzină şi motorină din vagoanele-cisternă din componenţa trenurilor care staţionau în staţia respectivă. Aceştia au beneficiat de protecţia acordată de şeful de post, în schimbul furnizării unor produse petroliere”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, în urma activităţilor infracţionale a fost creat un prejudiciu estimat la suma de 82.583,79 lei.

Cauza a fost instrumentată de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Cluj, cu sprijinul mai multor servicii judeţene limitrofe, care au fost delegaţi de procuror să efectueze acte de procedură penală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.