Cinci procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa vor părăsi această instituţie, printre aceştia aflându-se şi fostul procuror şef Andrei Bodean. Procurorul şef al DNA Constanţa, Mihai Stanciu, a afirmat că cei cinci au făcut o cerere către CSM – Secţia de procurori de încetare a activităţii în cadrul instituţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Subiectul demisiei procurorilor de la DNA Constanţa a fost prezentat prima dată de G4Media şi de Info Sud-Est, potrivit cărora procurorii DNA Constanţa şi-au dat demisiile în bloc după ce Marius Voineag a delegat la conducerea direcţiei un şef contestat.
Andrei Bodean a confirmat miercuri, pentru News.ro, că va părăsi DNA Constanţa începând cu 7 mai. El a precizat că după data respectivă urmează să activeze în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Andrei Bodean nu a dorit să comenteze motivul pentru care va pleca din DNA Constanţa. 
Alături de Andrei Bodean vor mai părăsi DNA Constanţa alţi patru procurori. 
De asemenea, un alt procuror şi-a anunţat intenţia de a se pensiona. 
 
Procurorul şef al DNA Constanţa, Mihai Stanciu, a declarat pentru News.ro. că urmează să identifice alţi procurorii care să vină să lucreze în cadrul Serviciului Teritorial Constanţa. 
“M-au anunţat despre intenţia lor de a-şi înceta activitatea în cadrul serviciului. Ieri au făcut o cerere către CSM, Secţia de Procurori. Au solicitat încetarea activităţii cu data de 7 mai cei cinci procurori. Urmează ca Secţia să se pronunţe cu privire la data efectivă de la care îşi vor înceta activitatea şi unitatea de parchet unde vor continua să lucreze în continuare. Este o perioadă de graţie de două luni în care trebuie să identific alţi procurori care să vină să lucreze în cadrul Serviciului. Am convingerea că voi reuşi acest lucru şi că voi pune Serviciul înapoi acolo unde îi este locul. Vreau să fac o analiză a dosarelor care sunt în lucru, să vedem fiecare ce ar putea să soluţioneze pentru a mai reduce din stocul de dosare”, a afirmat Mihai Stanciu. 
Serviciul Teritorial DNA Constanţa este format din opt procurori. 
 
Andrei Bodean a ocupat funcţia de procuror şef al DNA Constanţa până în urmă cu câteva zile.
În locul său a fost numit Mihai Stanciu, care era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. 
Numirea sa a fost făcută la începutul lunii februarie, de către Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. Hotărârea a fost luată cu trei voturi pentru şi două împotrivă. 
Mihai Stanciu a fost delegat începând cu 23 februarie, pentru şase luni, în fruntea DNA Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.