Preşedintele PSD Liviu Dragnea a depus o sesizare la Inspecţia Judiciară în care afirmă că în cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal procurorii s-au folosit de protocolul de cooperare încheiat în 2009 între Parchetul General şi SRI şi cetre verificări, precum şi să fie luate „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, scrie Centrul de Investigaţii Media.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sesizarea a fost depusă de Liviu Dragnea prin avocatul său, Flavia Teodosiu, în 23 august, scrie Centrul de Investigaţii Media.

În reclamaţie, Liviu Dragnea atrage atenţie că în toate cele trei dosare deschise pe numele său procurorii s-au folosit de protocolul dintre Parchetul General şi SRI semnat în 2009 şi cere Inspecţiei Judiciare să verifice aceste aspecte şi să ia „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”.

Avocatul liderului PSD, Flavia Teodosiu, a declarat pentru Centrul de Investigaţii Media că nu ştie dacă actele procedurale în aceste dosare au fost făcute de echipe mixte şi cine a realizat interceptările, iar controlul cerut de la Inspecţia Judiciară vizează tocmai aceste aspecte.

„Adevărul e că nu ştim, suntem în ceaţă şi tocmai asta e ideea acestui demers. Nu ştim dacă actele procedurale au fost făcute de echipe mixte, nu ştim cine a realizat interceptările, nu ştim cum au fost date mandatele. Şi asta vrem să aflăm, în ideea asta am cerut IJ să desfăşoare un control”, a spus Flavia Teodosiu.

Întrebată de jurnaliştii de la CIM dacă Liviu Dragnea vizează o revizuire urmare a constatării IJ, Flavia Teodosiu a negat că ar fi purtat o astfel de discuţie cu clientul ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.