Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, ridicat de procurorii DNA în urma unui flagrant pentru luare de mită, susţine că are o singură vină - este ”prost de bun uneori” şi ajută pe cine nu ar trebui, adăugând că ”nu mor caii când vor câinii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Cherecheş susţine, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, că marţi dimineaţă a venit la el Cristian Şpan să îi înapoieze ”o mică parte din banii” pe care i-a dat ca împrumut ”ca să nu moară” echipa FCM Baia Mare şi s-a trezit cu DNA la uşă.

”M-am trezit cu DNA la uşă... Îi asigur pe băimăreni şi pe toţi cei care mă cunosc sau au auzit măcar cine este Cătălin Cherecheş, că sunt un om corect. Poate am o singură vină totuşi: sunt prost de bun uneori şi ajut şi pe cine nu ar trebui. Ajut de când mă ştiu pe oricine pot, pe cine are nevoie. Aşa am fost, aşa sunt şi aşa voi rămâne! Am sprijinit şi voi susţine în continuare din resurse proprii cât de mult pot sportul şi cultura, cu atât mai mult cu cât la mijloc este imaginea oraşului nostru. Cu riscul de a păţi ca astăzi când în loc de un «mulţumesc», unii au ales să îmi bage cuţitul în spate, mişeleşte”, scrie primarul pe contul său de Facebook.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

El precizează că nu se dă bătut şi le-a transmis celor care şi-ar dori să-l vadă în genunchi că ”nu mor caii când vor câinii!”

”Ştiu că în această campanie electorală este un singur proiect pe care anumiţi politicieni şi afacerişti îl au: să îl ucidă pe Cherecheş. Dar eu merg înainte în candidatura mea spre un nou mandat de primar, continuând misiunea pe care mi-am asumat-o pentru a face Baia Mare să renască!”, mai scrie Cherecheş.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii DNA Cluj au organizat marţi un flagrant, în urma căruia primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost dus la audieri.

În 1 octombrie 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii la Primăria Baia Mare, la clubul de handbal HCM, la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2014-2015.

În urma percheziţiilor, directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, a fost pus sub control judiciar şi acuzat de abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscal, fiind suspectat că a prejudiciat clubul cu 650.000 de lei.

O zi mai târziu, DNA a anunţat că este urmărit penal şi primarul Cătălin Cherecheş, pentru abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală.

Tot atunci au puşi sub acuzare Aurica Pop, Florin Sandu Năsăilescu, contabil în cadrul clubului HCM Baia Mare, şi Ioachim Nicolae Făt, director al echipei Handbal Club Minaur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.