Tribunalul Hunedoara a respins, marţi, cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara solicitată de CEH şi a disjuns într-un alt dosar deschiderea procedurii de insolvenţă la solicitarea creditorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Hunedoara, Ildiko Glăman, a declarat pentru News.ro că judecătorii de la această instanţă au respins, marţi, cererea formulată de Complexul Energetic Hunedoara de a intra în insolvenţă.

”Dosarul avea ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei la solicitarea Complexului Energetic Hunedoara. Acest dosar a fost soluţionat, s-a respins. De asemenea, cererile de deschidere a procedurii insolvenţei la solicitarea creditorilor au fost disjunse într-un alt dosar care are ca termen data de 8 martie”, a declarat Ildiko Glăman.

Decizia privind insolvenţa CEH nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la comunicare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Complexul Energetic Hunedoara a ieşit din insolvenţă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis în noiembrie 2016 să anuleze decizia Tribunalului Hunedoara prin care, în luna iunie a aceluiasi an, a fost deschisă procedura în acest sens, decizia fiind definitivă.

Conform tabelului de creanţe întocmit de către administratorul judiciar, datoriile Complexului Energetic Hunedoara se ridică la 1,43 miliarde lei.

Compania de stat a precizat, la acea dată, că ieşirea din insolvenţă a societăţii nu se datorează îmbunătăţirii situaţiei economice şi financiare, lucru care va genera probleme majore în activitatea curentă.

Producătorul de energie a avertizat că riscă executarea conturilor de către creditori, iar posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei.

La Complexul Energetic Hunedoara lucrează în jur de 6.000 de angajaţi la minele de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan şi la termocentralele Mintia şi Paroşeni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.