Cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova, acuzaţi de luare de mită, au primit, joi seară, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei sunt acuzaţi că în schimbul a 200 lei ar fi trebuit să furnizeze două unităţi de sânge unor pacienţi care urmau să fie operaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile pe numele lui Cristian Cosmin Magaon şi Mihaela Oprişan, ei fiind acuzaţi de luare de mită.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Craiova.

La ora transmiterii acestei ştiri, celor doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova urmau să le fie completate documentele pentru a fi introduşi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţuluo Dolj.

Asistentul Cristian Cosmin Magaon, în vârstă de 24 ani, şi registratorul Mihaela Oprişan (33 ani) au fost audiaţi, miercuri, mai bine de opt ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar la finalul acestora magistraţii au decis reţinerea celor doi pentru o perioadă de 24 ore. În cursul zilei de joi, cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, fiind acuzaţi de luare de mită.

Conform anchetatorilor, asistentul medical a fost prins în flagrant în timp ce primea suma de 200 lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient la o intervenţie chirurgicală.

 "În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeaşi unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge", au precizat, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie - Structura Centrală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.