Curtea Constituţională discută joi validarea rezultatelor referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unicul punct înscris pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Curţii este "constatarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din datele de 6 şi 7 octombrie 2018 privind Legea de revizuire a Constituţiei României".

În baza art.146 lit.i) din Constituţie, Curtea se va pronunţa, prin hotărâre, cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din 6 – 7 octombrie.

Conform articolului 45 din Legea referendumului, Curtea Constituţională prezintă Parlamentului un raport cu privire la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional şi confirmă rezultatele acestuia.

Cu o zi în urmă, CCR a respins toate cele patru contestaţii vizând organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Trei contestaţii privind respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din zilele de 6 şi 7 octombrie 2018 au fost depuse de avocatul Sever Alexandru Sbârnă. 

Două dintre sesizări sunt în nume personal, iar o a treia a fost depusă de avocat în numele Platformei civice apolitice ÎMPREUNĂ.

Toate cele trei contestaţii au fost înregistrate la CCR în 15 octombrie.

O a patra contestaţie privind referendumul a fost transmisă CCR marţi seară. Aceasta a fost făcută de Nedelea Liliana-Elena.

Conform rezultatelor finale ale referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie, prezenţa la vot a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost "Da”, 6,47% au fost "Nu”, iar restul au fost nule.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.