Curtea Constituţională a amânat pentru 17 iunie dezbaterea sesizării depuse de PNL cu privire la legea pentru aprobarea OUG 37/2020, care vizează amânarea ratelor. De asemenea, CCR a anunţat că pe sesizările referitoare la Legea privind prelungirea mandatelor aleşilor locali se va pronunţa în 3 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Curtea Constituţională a transmis, referitor la obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, obiecţie formulată de deputaţi PNL, că a decis amânarea dezbaterilor pentru 17 iunie.
 
Totodată, în ceea ce priveşte obiecţiile de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţii formulate de deputaţi PNL, respectiv de Guvernul României, Curtea Constituţională a dispus, văzând obiectul cauzelor, conexarea acestora şi a decis amânarea pronunţării pentru 3 iunie.

CCR a avut pe odinea de zi a şedinţei de miercuri mai multe dosare: sesizarea referitoare la Legea pentru aprobarea OUG nr.37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru creditele acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, formulată de deputaţi PNL.

În plus, este pe ordinea de zi dosarul care vizează obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale, obiecţie formulată de Guvernul României, dar şi obiecţia de neconstituţionalitate a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.44/2020 privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale cuprinse în perioada 2016-2020, unele măsuri pentru organizarea alegerilor locale din anul 2020, precum şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernnului nr.57/2019 privind Codul administrativ. ŞI această obiecţie a fost formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Naţional Liberal. 

Referitor la aceasta, Curtea Constituţională a decis amânarea dezbaterilor pentru 3 iunie.

Obiecţia care vizează amânarea ratelor - OUG 37/ 2020 - şi cele care vizează prelungirea mandatelor aleşilor locali au fost ridicate de către PNL după ce actele Executivului au fost modificate în Parlament. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.