Curtea Constituţională a decis joi ca sunt neconstituţionale dispoziţii din Legea privind publicitatea mobiliară referitoare la condiţionarea punerii în executare a înscrisurilor sub semnătură privată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În şedinţa din data de 4 noiembrie 2021, Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art.4 alin.(3) din Legea nr.297/2018 privind publicitatea mobiliară, republicată, sunt neconstituţionale. Dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale au următoarea redactare: «(3) Înscrisurile sub semnătură privată care, potrivit legii, sunt valabil încheiate şi au caracter de titlu executoriu, pot fi puse în executare numai sub condiţia înscrierii în Registru». Decizia este definitivă şi general obligatorie”, a transmis CCR, joi, printr-un comunicat de presă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.