CCR a decis joi, cu unanimitatea de voturi, că articolul 79 alineatul 5 din Legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici este neconstituţional. Este vorba despre prevederea care spunea că modul în care sunt constituite comisiile de disciplină sunt stabilite prin hotărâre de Guvern, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Chiar dacă dispoziţiile aceste legi sunt abrogate în prezent ele şi-au produs efectele juridice în cazul unor funcţionari publici care au avut litigii. În contextul în care există în momentul de faţă dosare pe rol privind astfel de aspecte, acum funcţionarul public în cauză poate invoca decizia CCR de joi, ca o cale de atac la sancţiunea pe care a primit-o.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Dispoziţiile criticate, în prezent abrogate, dar care continuă să producă efecte juridice în cauzele în care a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate, au următorul conţinut: «Modul de constituire, organizare şi funcţionare a comisiilor de disciplină, precum şi componenţa, atribuţiile, modul de sesizare şi procedura de lucru ale acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici»”, a transmis CCR, într-un comunicat de presă remis joi News.ro.
 
Decizia Curţii este definitivă şi general obligatorie şi va fi comunicată celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţelor de judecată care au sesizat Curtea Constituţională, respectiv Tribunalul Gorj – Secţia contencios administrativ şi fiscal, Tribunalul Dolj – Secţia contencios administrativ şi fiscal, Tribunalul Mehedinţi – Secţia a II-a civilă de contencios administrativ şi fiscal şi Curtea de Apel Craiova – Secţia contencios administrativ şi fiscal, adaugă sursa citată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.