Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat, marţi, alături de ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Excelenţa Sa Adrian Zuckerman, la deschiderea Cursului de analiză a declaraţiilor (Statement Analysis Training), organizat de Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, Ambasada SUA şi biroul FBI al Ambasadei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comuniat de presă transmis, marţi seară, de Ministerul Justiţiei, analiza declaraţiilor este un instrument ştiinţific care ajută la evaluarea veridicităţii comunicărilor verbale şi scrise ale unei persoane şi care oferă o perspectivă asupra motivaţiilor care stau la baza acţiunilor sale.

”Această tehnică poate fi folosită pentru a detecta informaţii ascunse, omisiunea informaţiilor şi dacă informaţiile furnizate de o persoană sunt adevărate sau false”, a transmis Ministerul Justiţiei.

Potrivit sursei citate, la Cursul de analiză a declaraţiilor (Statement Analysis Training), care se desfăşoară în perioada 21-23 ianuarie la sediul Ambasadei SUA, participă reprezentanţi ai Poliţiei Române şi ai Parchetului General, care beneficiază de expertiza unor specialişti ai Departamentului de Justiţie al Statelor Unite şi FBI.

În cuvântul său de deschidere, ambasadorul SUA la Bucureşti a subliniat importanţa pe care o acordă cooperării româno-americane la nivelul instituţiilor de law enforcement.

La rândul său, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a apreciat că: „Instituţiile de aplicare a legii din România au sprijinul SUA prin transfer de expertiză şi cooperare judiciară bilaterală. Acest efort combinat va pune procurorii şi poliţiştii români în poziţia şi capacitatea de a da un răspuns devastator crimei organizate, traficului de persoane şi de droguri, criminalităţii informatice. Contăm, de asemenea, pe suport în recuperarea produselor infracţiunilor de oriunde ar fi transferate. Este, desigur, o problemă de timp până vom vedea rezultate, dar ele vor veni.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.