Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis, miercuri, a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Alinei Albu în funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 12.04.2023, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a transmis Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohanis, propunerea de numire în funcţia de procuror şef al DIICOT a doamnei procuror al DIICOT Alina Albu. Propunerea a fost efectuată în conformitate cu Legea nr.304/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, după parcurgerea procedurii legale prevăzută de aceasta, în faţa Ministerului Justiţiei, Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori şi din nou la Ministerul Justiţiei”, a transmis, miercuri, Ministerul Justiţiei, într-un comunicat de presă. 

Alina Albu a susţinut de două ori interviul pentru numirea în funcţie, după ce a fost avizată negativ de către ZSecţia pentru procurori a CSM. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, în 30 martie, decretul pentru numirea lui Alex-Florin Florenţa în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) pe o perioadă de trei ani şi decretul pentru numirea lui Marius-Ionuţ Voineag ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.