Candidaţii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistraţi ai Curţii Constituţionale sunt judecătorul Cristi Danileţ şi avocatul Péter Eckstein-Kovács, doi profesionişti care şi-au dovedit nu numai competenţele de-a lungul timpului, cât mai ales moralitatea incontestabilă, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nicio o reformă profundă nu se va putea realiza în următorii ani cu o Curte Constituţională antireformistă şi obtuză. Nici linia proeuropeană pe care şi-a asumat-o cu ani în urmă România nu va putea fi păstrată cu o Curte cu viziune orientată, mai degrabă, către estul întunecat, decât către Uniunea Europeană şi Occident. Avem nevoie la CCR de judecători proeuropeni, bine pregătiţi profesional, care nu sunt doar oameni de paie folosiţi de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL şi PSD se pare că merg, în continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate”, a declarat deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, conform sursei citate.

Cristi Danileţ, judecătorul după care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR), a luptat neîncetat pentru independenţa Justiţiei şi a rezistat în faţa presiunilor şi abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea să controleze şi să timoreze justiţia.

CCR are nevoie de un judecător precum Cristi Danileţ, liber, independent şi proeuropean, care să apere democraţia, separarea puterilor în stat, libertatea cuvântului şi independenţa, aşa cum Cristi Danileţ a făcut-o până acum, mai indică sursa citată

Avocatul Péter Eckstein-Kovács a dovedit, de fiecare dată, că principiile şi moralitatea sunt incontestabile, conform sursei menţionate.

A demisionat din funcţia de preşedinte al Comisiei Juridice a Senatului, când colegii lui n-au vrut să susţină Legea ANI, a renunţat la postul de consilier la Cotroceni, când fostul preşedinte a început să promoveze proiectul distructiv de la Roşia Montană şi şi-a dat demisia din UDMR în semn de protest faţă de sprijinul pe care partidul lui îl dădea celor de la PSD şi ALDE în asaltul asupra Justiţiei.

USR consideră că judecătorul Cristi Dănileţ şi avocatul Péter Eckstein-Kovács sunt cei mai potriviţi oameni pentru a pune bazele reformei CCR.

Trei posturi vor deveni vacante în acest an, urmând a-şi încheia mandatele preşedintele CCR, Valer Dorneanu (numit de Camera Deputaţilor), şi judecătorii Mona Pivniceru (numătă de Senat) şi Daniel Morar (numit de preşedinte). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.