Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 215/2020 privind adoptarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel. Iniţiativa legislativă vizează suspendarea prevederilor legii privind organizarea judiciară până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, astfel încât să fie asigurat un interval de timp rezonabil de pregătire a sistemului judiciar pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la soluţionarea apelurilor în completuri formate din 3 judecători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor măsuri în materia alcătuirii completurilor de judecată în apel, în sensul suspendării aplicării prevederilor art. 54 alin. (2) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, până la data de 31 decembrie 2022, inclusiv, astfel încât să se asigure un interval de timp rezonabil pentru pregătirea sistemului judiciar pentru aplicarea prevederilor legale referitoare la soluţionarea apelurilor în completuri formate din 3 judecători.

„Dispoziţiile art. 54 alin 2 din legea 304/2004 privind organizarea judecătorească referitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formate în procese pornite începând cu 1 ianuarie 2023. În procesele pornite începând din 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători”, potrivit proiectului adoptat de Cameră.

De asemenea, conform prevederilor propunerii legislative, apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanţă începând cu 1 ianuarie 2021 şi până la data de 31 decembrie 2022 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători, mai prevede ordonanţa.

Votul Camerei Deputaţilor de miercuri a fost ca prim for sesizat, Senatul fiind decizional pentru acest proiect de lege. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.