Primarul comunei buzoiene Chiojdu, social-democratul Andrei Fătu, condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, este pe cale să rămână fără mandat, după ce magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, i-au respins apelul formulat împotriva sentinţei Judecătoriei Pătârlagele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Fătu Andrei - Sergiu, împotriva sentinţei penale nr.124/18.04.2017 pronunţată de Judecătoria Pătârlagele Conform art. 275 alin. 2 cod procedură penală, obligă apelantul inculpat la plata sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat . Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 20.06.2017. ”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti, publicată marţi.

Judecătoria Pătârlagele l-a condamnat pe primarul Andrei Fătu, care la alegerile de anul trecut a câştigat un nou mandat de edil, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De asemenea, instanţa i-a interzis edilului dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice şi ”dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat pe durata executării pedepsei”.

Decizia magistraţilor a putut fi atacată cu apel, care a fost respins de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti şi astfel a rămas definitivă.

Andrei Fătu a fost trimis în judecată în mai anul trecut, fiind acuzat că în 23 iulie 2012, în calitate de primar al comunei Chiojdu, a luat decizia de a se plăti contravaloarea facturii emise de SC Conifer Prodcom SRL şi a semnat ordinelor de plată prin care respectiva firmă, care aparţinea soţiei lui Fătu, a obţinut un folos patrimonial.

Edilul este acuzat că, în aceeaşi zi, a întocmit  factura numărul 0000001, furnizor fiind SC Conifer Prod SRL,  pe care a semnat-o, ”deşi nu avea nicio calitate la societatea comercială emitentă, factură pe care a folosit-o în vederea  producerii unei consecinţe juridice (plata sumei neachitate din valoarea totală  a contractului încheiat între Primăria Chiojdu şi SC Conifer Prodcom SRL)”.

Andrei Sergiu Fătu a câştigat alegerile din 2012 din partea PDL, ulterior el trecând la PSD în baza OUG 55. Anul trecut, el a candidat pentru un nou mandat de primar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.