Primarul comunei Gura Teghii din judeţul Buzău, Gheorghe Micleru, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual, furt, efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia, săvârşite în formă continuată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Micleru şi-ar fi însuşit şi ar fi folosit bunuri ale primăriei în interes propriu, respectiv la o pensiune ce o deţine pe raza comunei, a folosit salariaţi ai primăriei pentru a presta lucrări la această pensiune, determinând persoanele cu atribuţii să menţioneze în fals că aceştia s-au aflat la serviciu, a menţinut ca poliţist local o persoană ce trebuia eliberată din funcţie, pe care a folosit-o pentru rezolvarea unor probleme personale, a efectuat acte de comerţ prin încălcarea dispoziţiilor legale privind incompatibilităţile, administrând în fapt o societate comercială (pensiunea pe care o deţine).

De asemenea, procurorii mai precizează că, prin acelaşi rechizitoriu, a mai fost trimis în judecată şi un angajat al Primăriei Gura Teghii, poliţistul local care, în perioada anilor 2022 - ianuarie 2024, şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, rezolvând probleme în interesul primarului.

Totodată, procurorii au solicitat instanţei menţinerea măsurilor preventive de arest la domiciliu, respectiv control judiciar, luate faţă de cei doi inculpaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.