Un agent de poliţie din Botoşani a fost trimis în judecată,. Fiind acuzat de comiterea mai multor infracţiuni, inclusiv de corupţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Botoşani au finalizat cercetările într-un dosar penal în care, la data de 25.10.2023, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, sub măsura controlului judiciar, a unui inculpat, agent de poliţie, având, la data săvârşirii faptelor, calitatea de organ de cercetare penală în cadrul IPJ Botoşani - Poliţia Municipiului Botoşani – Biroul de Investigaţii Criminale, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”, anunţă, joi, Direcţia Generală Anticorupţie.

Sursa citată a precizat că, în cursul lunii ianuarie 2023, agentul de poliţie a acceptat promisiunea făcută de către o persoană fără calitate specială, suspect în cauză, care i-a oferit suma de 100 de euro, pentru a efectua cercetări cu privire la un telefon mobil sustras de către autori necunoscuţi.

”Totodată, în perioada noiembrie 2022 - mai 2023, agentul de poliţie a transmis unui jurnalist de la o publicaţie locală, informaţii secrete de serviciu sau nepublice, informaţii care au fost publicate în articole de presă, fiind afectate interesele şi activitatea IPJ Botoşani şi a divulgat unei alte persoane, fără calitate specială, faptul că este cercetat în cadrul unui dosar penal ce priveşte infracţiunea de ultraj”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, inculpatul nu a implementat într-o bază de date a Poliţiei Române, menţiuni cu privire la un autor conform prevederilor privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale şi nu a efectuat verificări cu privire la autor în condiţii de confidenţialitate.

”De asemenea, agentul de poliţie nu şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute în fişa postului, în sensul că nu a întocmit procese-verbale de sesizare din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt şi tâlhărie, săvârşite de mai multe persoane”, a mai transmis DGA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.