Ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a afirmat, în legătură cu faptul că DNA i-a reţinut pe Ion Mircea Rus, fost şef al IPJ Cluj şi pe alţi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere la IPJ Cluj, că mereu a considerat că „avem două instituţii Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Protecţie Internă pe care trebuie să le activăm ca anticorpi pentru tot ceea ce înseamnă sistem nefuncţional şi pe alocuri putred în MAI”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Fostul inspector şef al IPJ Cluj era pus la dispoziţie, în momentul în care procurorul a dispus această măsură. Din păcate, aşa cum aţi putut observa, sunt şi alţi poliţişti acuzaţi de abuz în serviciu, şi nu numai. Instanţa se va pronunţa. Eu am spus de fiecare dată că avem două instituţii Direcţia Generală Anticorupţie şi Direcţia Generală de Protecţie Internă pe care trebuie să le activăm ca anticorpi pentru tot ceea ce înseamnă sistem nefuncţional şi pe alocuri putred în MAI. Am spus că este mult mai simplu să cheltuim puţin pe prevenire, decât să suportăm consecinţele combaterii, ceea ce am văzut ieri la Cluj. E un proces penal care îşi va urma cursul şi, în funcţie de decizia instanţei, evident că şi noi vom lua măsurile care se impun. Pe datele pe care noi le-am avut în interiorul MAI, prin structurile noastre, luasem deja măsura schimbării din funcţie a fostului şef al IPJ Cluj, având elemente concrete în luarea acestei decizii. Instanţa se va pronunţa până la final”, a afirmat Lucian Bode, vineri la Arad.
 
Întrebat cum comentează faptul că situaţia ar fi undeva la mijloc între un scandal politic între el şi liderii de la Cluj, Lucian Bode a răspuns: „Este exclus, exclus să ducem aceste lucruri în zona politică. Nu se amestecă politicul cu tot ceea ce înseamnă funcţionarea Poliţiei Române”.
 
„Nu există niciun scandal. Dimpotrivă am o relaţie foarte bună cu domnul Daniel Buda, cu domnul primar Emil Boc, cu preşedintele CJ Cluj Alin Tişe şi cu toţi liderii politicii de la Cluj. Este o mare, mare mizerie şi o mare minciună pe care o dezmint aici în faţa dumneavoastră”, a completat ministrul de Interne.
 
Fostul şef al IPJ Cluj Ion Mircea Rus şi mai mulţi ofiţeri de poliţie cu funcţii de conducere în cadrul IPJ Cluj au fost reţinuţi, joi, de către procurorii DNA care-i acuză de abuz în serviciu şi complicitate la această infracţiune.
 
La începutul lunii septembrie, Poliţia Română a anunţat că şeful Poliţiei Judeţene Cluj, Mircea Ioan Rus, a fost eliberat din funcţie şi pus la dispoziţie, atribuţiile sale urmând a fi preluate de unul dintre cei doi adjuncţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.