Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, la comemorarea a doi magistraţi italieni ucişi de Mafie, că aceştia sunt exemple pentru generaţiile de magistraţi şi poliţişti care le-au călcat pe urme în lupta împotriva celor mai periculoşi infractori. "Moştenirea lor este vie şi astăzi prin miile de poliţişti, procurori şi judecători care şi-au făcut un ţel, un crez, din a trimite infractorii acolo unde le este locul, pentru că nimeni nu poate ucide dreptatea", a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, luni, alături de ambasadorul Italiei la Bucureşti, E.S. Alfredo Durante Mangoni, şi de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, la ceremonia de comemorare a 30 de ani de la dispariţia tragică a magistraţilor italieni Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, ambii ucişi de mafie şi deveniţi în lume simbol al luptei împotriva criminalităţii organizate, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI.

"Omagiem, astăzi, eroii ultimilor 60 de ani, aşa cum au fost numiţi Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino de revista Time Magazine în anul 2006. Magistraţii care au resetat lupta împotriva mafiei în Italia şi au plătit cu viaţa pentru setea lor de dreptate au devenit exemple pentru generaţiile de magistraţi şi poliţişti ce le-au călcat pe urme în lupta împotriva celor mai periculoşi infractori. Ceea ce au reprezentat Falcone şi Borsellino nu a murit! Moştenirea lor este vie şi astăzi prin miile de poliţişti, procurori şi judecători care şi-au făcut un ţel, un crez, din a trimite infractorii acolo unde le este locul, pentru că nimeni nu poate ucide dreptatea", a declarat Bode, la ceremonia organizată de Ambasada Italiei la Bucureşti.

El le-a mulţumit poliţiştilor, procurorilor şi judecătorilor din România, Italia şi din întreaga lume pentru lupta continuă împotriva criminalităţii organizate, în slujba cetăţenilor oneşti.

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Maria Durante Mangoni, miniştii Lucian Nicolae Bode şi Cătălin Predoiu au depus coroane de flori în memoria magistraţilor ucişi în atentate cu bombă, din Italia, în anul 1992.

La ceremonie au mai participat Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, alţi oficiali ai Ambasadei Italiei la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai altor instituţii partenere.

Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino, doi magistraţi italieni, au devenit simbolul luptei împotriva criminalităţii organizate după ce, în urmă cu 30 de ani, au fost ucişi în atentate organizate de mafie la data de 23 mai, respectiv 19 iulie.

În atentatele cu bombă îndreptate împotriva celor doi magistraţi şi-au pierdut viaţa 8 poliţişti şi Francesca Morvillo, soţia lui Giovanni Falcone, ea însăşi fiind, de asemenea, magistrat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.