Aproape 1.500 de inculpaţi au fost trimişi în judecată anul trecut pentru violenţă în familie, arată raportul de bilanţ al Parchetului General pe anul 2017. Dintre victime, cele mai multe au fost minorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit bilanţului pe anul trecut, prezentat miercuri de procurorul general Augustin Lazăr, 1.491 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, reprezentând 2,5 la sută din totalul inculpaţilor trimişi în judecată.

Dintre cele 1.265 de victime ale acestei infracţiuni, 845 au fost minori.

În cazurile în care copiii au fost victime ale părinţilor, 223 de persoane au fost victime ale infracţiunilor contra persoanei, din care 162 minori, 62 de persoane au fost victime ale omoruri, tentativă şi faptă consumată, dintre care 28 de minori,  57 de persoane au fost victime ale lovirilor sau altor violenţe, dintre care 31 de minori, 44 de persoane au fost victime ale violului, dintre care 37 de minori şi 622 de persoane au fost victime ale abandonului de familie, dintre care 557 de minori.

De asemenea, în cazurile în care au fost victime fraţi sau surori din familie, 132 de persoane au fost victime ale infracţiunilor contra persoane, dintre care 18 minori, 43 de persoane au fost victime ale omorului, tentativă şi faptă consumată, 68 de persoane au fost victime ale lovirilor sau altor violenţe şi 14 persoane au fost victime ale violului, dintre care 12 minori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.