Peste 1,7 milioane de dosare au avut de soluţionat procurorii Parchetului General anul trecut, din care au fost rezolvate peste 530.000 de cazuri, arată raportul de bilanţ pe anul 2017 prezentat, miercuri, de procurorul general Augustin Lazăr. În aceste dosare, aproape 60.000 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, din care aproape 4.000 de inculpaţi minori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Coordonatele majore ale activităţii procurorilor în anul 2017 au constat în volumul mare al cauzelor de soluţionat, complexitatea deosebită dată de obiectul şi natura acestora, numărul mare de persoane implicate, diversitatea ariilor sociale şi juridice din aceste speţe şi abordarea multidisciplinară a cauzelor, unele din acestea cu reverberaţii în istoria recentă a României”, a declarat procurorul general Augustin Lazăr miercuri, la prezentarea bilanţului pe 2017 a Ministerului Public.

Astfel, anul trecut procurorii au avut de soluţionat 1.752.067 de dosare, din care au soluţionat 533.040 de dosare. De asemenea, 59.839 de inculpaţi au fost trimişi în judecată, din care 3.882 de inculpaţi minori. Din numărul total al inculpaţilor trimişi în judecată, 20.380 au săvârşit infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care, mai mult de jumătate pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Au fost achitaţi  definitiv 1.036 de inculpaţi, din care 123 ca urmare a dezincriminării (1,7 la sută din inculpaţii trimişi în judecată).

Augustin Lazăr a enumerat câteva dintre cauzele penale importate abordate în 2017, printre care acordarea titlului de Luptător în Revoluţie care a prejudiciat bugetul statului cu aproape 14,1 milioane de lei, reprezentând indemnizaţiile acordate revoluţionarilor, dosarul Hexi Pharma sau dosarul Mineriadei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.