Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat miercuri, la ieşirea de la Parchetul Militar, că a dat declaraţii legate de o plângere făcută de senatorul Ioan Ghişe în care acesta arăta că a fost “evacuate” de la ceremonia de la Palatul Cotroceni organizată cu ocazia Zilei Naţionale din 2012.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost chemat la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pentru o declaraţie legată de plângerea pe care a făcut-o senatorul Ghişe că a fost evacuat de la ceremonia desfăşurată la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naţionale din 2012. Am dat declaraţii, am spus ce am ştiut”, a arătat fostul preşedinte, după ce a fost audiat de procurori.

Traian Băsescu a stat aproximativ 30 de minute la Parchetul Militar, la intrare fostul preşedinte dclarând că nu ştie în ce calitate a fost chemat de procurori.
 
La începutul anului 2013, senatorul Ioan Ghişe a depus o plângere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în care i-a reclamat pe Traian Băsescu şi angajaţi de la SPP, arătând că a fost scos cu forţa de la recepţia dată la sfârşitul lunii noiembrie 2012, de Administraţia Prezidenţială, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

De la Parchetul instanţei supreme, dosarul a ajuns la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Bogdan Oprea, declara în 2012 că Ioan Ghişe a fost îndepărtat de la recepţie pentru un incident prin care i-a deranjat pe ceilalţi invitaţi, respectiv prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. 

Ghişe a mers la recepţie îmbrăcat pe sub cămaşă cu un tricou pe care era scris “Poporul a decis, Băsescu e demis", mesaj prin care făcea referire la faptul că Traian Băsescu ar fi trebuit demis în urma referendumului din luna iulie 2012. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.