Un bărbat a fost trimis în judecată de DNA Constanţa după ce l-ar fi determinat pe responsabilul unui proiect european implementat de Ministerul Dezvoltării să îl angajeze ca expert IT, deşi nu îndeplinea cerinţele şi nu a adus documentele necesare. Astfel, el ar fi obţinut pe nedrept peste 300.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei persoane fizice, pentru participaţie improprie (în forma instigării) la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

”În cursul anului 2016, în contextul implementării de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în parteneriat cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative a proiectului finanţat din fonduri europene ce avea ca obiect «Consolidarea cadrului pentru creşterea calităţii serviciilor publice şi pentru stabilirea dezvoltării la nivel local», inculpatul l-ar fi determinat pe responsabilul de proiect să-l angajeze pe un post de expert IT, în condiţiile în care acesta nu îndeplinea cerinţele fişei postului (acelea de a deţine o diplomă de studii universitare şi de a avea experienţă în specialitate de minim 1 an). Ulterior, deşi inculpatul ar fi promis de mai multe ori că va aduce documentele respective care să ateste îndeplinirea condiţiilor de angajare, nici până la data finalizării proiectului nu a făcut acest lucru”, arată DNA, miercuri, într-un comunicat de presă.

În acest fel, el ar fi obţinut pe nedrept suma de 308.630 lei cu titlu de retribuţie pentru activitatea depusă în calitate de expert IT în proiect.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Până la data întocmirii rechizitoriului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.