Un avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti a fost trimis în judecată sub control judiciar de către procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă după ce ar fi pretins şi primit suma de 40 de mii de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra poliţiştilor care instrumentau o cauză penală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al DNA, în anul 2013, Tudorel Dobre, avocat suspendat în cadrul Baroului Bucureşti a pretins şi a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 euro.

“În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra lucrătorilor de poliţie care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe poliţişti să procedeze într-o manieră care să conducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane”, se arată în comunicat.

În cauză a fost dispusă instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin lui Tudorel Dobre.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Constanţa, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Tudorel Dobre a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, aflându-se sub control judiciar.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.