Un avocat din Baroul Vaslui a fost arestat, fiind acuzat de trafic de influenţă, de cţtre Direcţia Naţională Anticorupţie. El ar fi pretins bani unor persoane promitându-le că va interveni pe lângă poliţiştii rutieri, fie pentru restituirea permisului auto suspendat pentru infracţiuni la regimul rutier, fie pentru eliberarea unui permis fără susţinerea examenului necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii din cadrul DNA – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Horobeţ Neculai, avocat în cadrul Baroului Vaslui, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată. 

De asemenea, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de Bâcu Florin-IOan pentru trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în perioada septembrie – octombrie 2017, Horobeţ Neculai în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier.

”Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere”, anunţă DNA. 

Potrivit procurorilor, într-un context asemănător, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, cei doi suspecţi au pretins de la o altă persoană (martor în cauză) suma totală de 2.400 euro şi au primit, în mai multe tranşe, suma totală de 1.900 euro şi 400 lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze pe numele acesteia din urmă un permis de conducere, fără susţinerea examenului auto.

Horobeţ Neculai a fost prezentat judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Iaşi care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Anterior, avocatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.