Tribunalul Bucureşti a respins, marţi, contestaţia înaintată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, la sechestrul impus de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie asupra averii sale, în dosarul în care este acuzat de luare de mită. Decizia judecătorilor este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un complet de la Tribunalul Bucureşti a decis, marţi, să respingă contestaţia înaintată de Iulian Dumitrescu  împotriva măsurii asiguratorii a sechestrului şi a popririi instituite prin ordonanţa nr. 123/P/2023 din 01.02.2024 emisă de DNA.
Contestaţia a fost respinsă ca nefondată, au declarat surse judiciare. 
Dumitrescu are de plătit suma de 300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Soluţia este definitivă.
Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a contestat, la Tribunalul Bucureşti, măsura sechestrului impusă de DNA în dosarul în care procurorii au început urmărirea penală pentru luare de mită şi fals în declaraţii.
În dosarul de luare de mită, fals şi complicitate la aceste infracţiuni, procurorii DNA au instituit măsuri asigurătorii asupra conturilor bancare ale lui Iulian Dumitrescu, ale surorii sale, Angelica Lambrea, şi ale soţului acesteia, Daniel Lambrea, precum şi asupra unui bun imobil aparţinând lui Iulian Dumitrescu şi asupra a 19 imobile aparţinând celorlalţi doi inculpaţi consideraţi complici ai politicianului.
Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.
Una dintre societăţile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziţionării societăţii comerciale de la Lambrea i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.
Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.