Bărbatul din judeţul Alba, suspectat că este autorul ameninţării cu rachete la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti, rămâne în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis prelungirea măsurii, cu încă 30 de zile, până la data de 10 iunie inclusiv. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită propunerea formulată de procurorii DIICOT de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Ovidiu-Nicolae Anghelidi pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 mai şi până la data de 10 iunie inclusiv.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

În 1 martie, o ameninţare ”cu rachete” a fost primită prin apel telefonic la Şcoala americană şi la Hotelul Sheraton din Bucureşti, zeci de persoane fiind evacuate de forţele de ordine.

Oamenii legii au stabilit că autorul ameninţării este Ovidiu-Nicolae Anghelidi. La percheziţia domiciliară, la locuinţa bărbatului din comuna Jidvei, judeţul Alba, au fost identificate materiale specifice, substanţe explozive şi inflamabile pe care acesta le procurase şi le deţinea în vederea producerii de mijloace distructive şi dispozitive explozive improvizate.

”S-a reţinut faptul că inculpatul a transmis mesajele de ameninţare în numele Organizaţiei ”Vlad Ţepeş”, iar la percheziţia domiciliară au fost identificate înscrisuri olografe privind solicitarea unei sume de 30.000 euro (echivalent bitcoin) în numele aceleiaşi organizaţii”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Bărbatul este acuzat de ameninţare, dar şi de procurarea şi deţinerea de substanţe explozive.

Ameninţarea s-a dovedit a fi falsă.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.