Procurorul general Augustin Lazăr se declară încrezător că noul procuror-şef al DIICOT, Felix Bănilă, instalat în funcţie marţi, va veni cu idei noi pentru a îndeplini obiectivele Ministerului Public. Lazăr a subliniat că este momentul ca Felix Bănilă să arate resursele pe care le-a invocat odată cu proiectul său de management.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de jurnalişti dacă Felix Bănilă este un procuror mai bun decât fostul procuro- şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, Lazăr nu a dorit să comenteze, spunând în schimb că Bănilă a fost numit prin decret prezidenţial şi că este momentul să îşi arate resursele pe care le-a prezentat când şi-a depus candidatura.

Procurorul general a spus că nu are îndoieli că acesta va veni cu idei noi pentru îndeplinirea obiectivelor Ministerului Public.

"Nu putem face aceste comentarii. Felix Bănilă a fost numit prin decret prezidenţial în calitate de procuror-şef şi este momentul să-şi arate resursele pe care le-a invocat, prezentat odată cu proiectul domniei sale şi nu ma îndoiesc că va veni cu idei noi, va veni cu resurse noi pentru punerea în aplicare a priorităţilor Ministerului Public", a declarat Augustin Lazăr la finalul şedinţei plenului CSM.

El a enumerat şi câteva dintre priorităţile Ministerului Public: "(...) Evaluarea dosarelor care sunt vechi, care sunt mijloacele de probă ce trebuie administrate, resursele umane şi cele de care are nevoie DIICOT pentru ca dosarele să fie instrumentate, dosarele care sunt mai vechi şi care prezintă o complexitate deosebită. De asemenea, este important să vedem calitatea actelor de urmărire penală şi respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor care sunt implicate în aceste cauze".

Felix Bănilă a fost instalat, marţi, în funcţia de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în prezenţa procurorul general Augustin Lazăr, Bănilă afirmând că prioritatea sa este evaluarea întregii activităţi a DIICOT.

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.   

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT a expirat în 19 mai, fiind apoi prelungit cu şase luni, conform procedurii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.