Procurorul general Augustin Lazăr spune că semnăturile de pe protocolul de cooperare din 2009 nu puteau fi ascunse, întrucât pe prima pagină a documentului sunt trecute numele instituţiilor şi ale şefilor acestora care semnează respectivul act. "Nu ai cum să ascunzi semnătura când tu ai pe prima pagină a protocolului această semnătură", subliniază Lazăr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Augustin Lazăr a fost întrebat, joi, dacă, în ceea ce priveşte protocolul de cooperare din 2009, s-a încercat vreodată ascunderea semnăturilor.

"Dacă vă veţi uita domniile voastre la prima pagină a protocolului, veţi vedea că sunt trecute instituţiile şi şefii instituţiilor care semnează protocolul respectiv. Nu ai cum să ascunzi semnătura când tu ai pe prima pagină a protocolului această semnătură", a afirmat Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri seară, la Digi 24, că a cerut, în 19 martie, procurorului general să trimită protocolul în forma secretizată, ceea ce s-a şi întâmplat a doua zi, însă nu a deschis imediat plicul sigilat cu documentul. Ulterior, a constatat că lipseau ultimele două pagini.

"Când l-am deschis a doua zi, ce constat? Că ultimele două pagini lipseau. Nu ştiam cine l-a semnat, întocmit. Procurorul general cred că poate confirma, i-am dat telefon: l-am deschis, dar nu are ultimele două pagini. Că o fi, că o păţi, că le căutăm. A doua zi îmi spune: le-am găsit, secretarea care le-a xeroxat ultimele două pagini s-au lipit şi, din greşeală, s-au dus la CSM. Spuneam atunci că e o dublă sfidare să-mi trimită protocolul din 2009 spre desecretizare şi să nu spună nimic de protocolul în vigoare. Să nu-mi trimită ultimele două pagini, să ştiu cine le-a semnat, mi s-a părut cam mult", a susţinut Toader.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.