Un asistent medical de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SML) Constanţa a fost reţinut pentru înşelăciune, după ce a solicitat şi primit 1.700 de lei de la două persoane pentru a face necropsii, deşi angajatul nu avea această responsabilitate şi în condiţiile în care această expertiză este suportată din fondurile MAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au început cercetările în cazul lui Emil Alexiu, asistent medical la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa, în urma denunţurilor a trei persoane.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit că în 30 septembrie 2016, atribuindu-şi calitatea falsă de angajat responsabil cu efectuarea necropsiei, a solicitat şi a obţinut de la un bărbat suma de 500 de lei, susţinând în mod mincinos că acestea reprezintă contravaloarea lucrării de necropsie efectuate unui defunct deşi valoarea expertizei este suportată, conform legii, din fondurile speciale ale Ministerului Afacerilor Interne. 

În aceeaşi modalitate şi cu aceeaşi justificare, în 29 noiembrie 2016, asistentul medical a solicitat şi primit de la un bărbat suma de 1.200 de lei.

Ulterior, bărbatul a mai cerut unei femei 1.000 de lei pentru realizarea unei necropsii, fără însă să mai primească aceşti bani.

Emil Alexiu a fost reţinut joi seară, fiind dus în arestul Poliţiei Judeţene Constanţa. El urmează să fie prezentat instanţei, vineri, cu propunere de arestare preventivă pentru două infracţiuni de înşelăciune şi o tentativă de înşelăciune. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.