Anchetatorii din Argeş au finalizat cercetările într-un dosar care viza contrafacerea şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. În perioada 2019 – 2020, peste 20.000 de articole vestimentare şi 500 de parfumuri au fost contrafăcute de persoane din Bucureşti care au imprimat etichetele false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, privind săvârşirea infracţiunilor de contrafacere şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar”, a transmis, duminică, IPJ Argeş.  

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada 2019-2020, două persoane, de 33 şi 26 de ani, ambele din Topoloveni şi o persoană de 50 de ani, din judeţul Ialomiţa, ar fi oferit spre vânzare, în mediul on-line, diverse articole vestimentare (peste 20.000) şi parfumuri (peste 500), purtând însemnele distinctive ale unor mărci de renume.  

”Produsele ar fi fost achiziţionate de la trei bărbaţi de 42, 34, respectiv 28 de ani, toţi din Bucureşti, care ar fi contrafăcut, prin tipărire la cald, cu ajutorul unor imprimante performante, diverse articole vestimentare cu emblema unor mărci consacrate. Valoarea prejudiciului creat titularilor drepturilor de proprietate intelectuală este în valoare de aproximativ 500.000 de lei”, a mai transmis sursa citată.  

În această cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, au efectuat, în luna septembrie 2020, 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Ialomiţa, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti. 

Ca urmare a probatoriului administrat, s-a dispus măsura reţinerii faţă de cinci persoane, pentru o perioadă de 24 de ore, ulterior luându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. 

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare, a fost ridicată suma de 40.000 lei, asupra căreia a fost instituită măsura sechestrului asigurător. 

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.