Agenţia Naţională de Integritate (ANI) anunţă că a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală şi fiscală în cazul a şase persoane. Între acestea se află directorul Direcţiei Control şi Digitalizare din CNA, în cazul căruia a fost sesizată DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANI, în cazul Cristinei Tănase, director al Direcţiei Control şi Digitalizare din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului, a fost sesizată Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire a unei infracţiuni asimilate celor de corupţie, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, întrucât a întocmit şi semnat bibliografia aferentă concursului organizat în vederea ocupării funcţiei vacante de director al Direcţiei Control şi Digitalizare, în perioada în care exercita această funcţie cu caracter temporar. Totodată, ea a participat la concurs, fiind ulterior numită în funcţia publică de conducere de director al Direcţiei Control şi Digitalizare.

De asemenea, în cazul lui Sandu-Ioan Mihalte, inspector şef al Gărzii Forestiere Braşov şi fost Şef al Ocolului Silvic Bucegi – Piatra Craiului Ciucaş R.A., ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 68.000 de euro între averea dobândită şi veniturile realizate, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei de conducere de Şef al Ocolului Silvic Bucegi – Piatra Craiului Ciucaş R.A.

Totodată, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Braşov, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Mihalte, împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei. ANI a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov în vederea stabilirii obligaţiilor fiscale ale societăţii comerciale al cărei asociat unic şi administrator este soţia lui Mihalte, cu privire la operaţiunile de creditare a societăţii de către soţia persoanei evaluate în valoare de 271.555 Lei, respectiv restituirea împrumuturilor către aceasta în sumă de 545.868 lei.

Potrivit ANI, Codruţa Emilia Bungău, fost manager al Spitalului Orăşenesc Deta, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 mai 2019 – 31 mai 2021 întrucât a exercitat simultan cu funcţia manager al Spitalului Orăşenesc Deta şi funcţia de medic primar în cadrul unei societăţi comerciale şi în cadrul cabinetului medical individual, încălcând astfel prevederile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006.

La rândul său Lucian Cornel Bucur, secretar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, s-a aflat în conflict de interese administrativ. ”În perioada exercitării funcţiei publice a avizat o serie de Dispoziţii ale primarului municipiului Reşiţa prin care i-au fost atribuite funcţii sau calităţi pentru care a obţinut venituri, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 79, alin. (1), lit. c) şi alin. (2) din Legea nr. 161/2003”, arată ANI.

Conform sursei citate, Nicoleta Cartojan, funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, se află în incompatibilitate, începând din 28 ianuarie 2021, întrucât se află în raporturi ierarhice directe cu soţul acesteia, care ocupă funcţia de şef serviciu în cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Astfel, Mihail George Cartojan, funcţionar public în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, este în incompatibilitate, tot din 28 ianuarie 2021, întrucât se află în raporturi ierarhice directe cu soţia acestuia, care ocupă funcţia de consilier în cadrul D.S.V.S.A. Giurgiu, încălcând astfel prevederile art. 95, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.