Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au început cercetările după ce au fost sesizaţi că o persoană a fost internată la Spitalul Judeţean Slatina, fiind confirmată cu Covid-19, iar în perioada respectivă a acuzat dureri puternice la picior, fără a fi tratată pentru acestea. Ulterior, după ce testul pentru noul coronavirus a fost negativ, aceasta a fost externată fără a primi îngrijiri pentru durerea de picior. După câteva zile starea i se agravează şi ajunge la Spitalul de Urgenţă Bucureşti unde îi este amputată gamba dreaptă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a transmis miercuri, un comunicat de presă, că pe data de 22 septembrie, a fost înregistrat un dosar penal pentru posibila săvârşire a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală,  neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.   

“Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.

De asemenea, persoana respectivă a mai reclamat că angajatorul său nu luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă, deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.