Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, joi, la bilanţul DIICOT, că a transmis întreg sprijinul Guvernului pentru această instituţie, precizând că actualul Executiv este foarte determinat în a lupta împotriva corupţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am fost la bilanţul DIICOT şi am felicitat pentru întreaga activitate această unitate de elită a Ministerului Public şi vreau să le transmit şi pe această cale tuturor celor care lucrează în această unitate de elită a Ministerului Public, felicitări pentru activitatea de anul trecut, multă baftă în continuare şi tot sprijinul din partea Ministerului Justiţiei şi a tuturor autorităţilor începând cu Guvernul României în ansamblu. De asemenea, am transmis că actualul Executiv este foarte determinat în a lupta şi a sprijini lupta împotriva corupţiei şi i-am asigurat de tot sprijinul nostru, atât cât putem noi la Ministerul Justiţiei, sigur, pe această perioadă de interimat pe care eu o asigur", a spus Ana Birchall după şedinţa de bilanţ de la DIICOT.

Ea a precizat că Ministerul Justiţiei va sprijini în Parlament amendamentele procurorului-şef Daniel Horodniceanu la legile DIICOT.

"În acest moment sunt în dezbatere parlamentară legile DIICOT. Am vorbit cu domnul procuror-şef şi l-am asigurat de susţinerea noastră şi sigur, trebuie să ne aşezăm la masă şi cu cei de la Ministerul Afacerilor Interne, astfel încât amendamentele pe care domnia sa le-a depus în numele DIICOT-ului să poată fi adoptate pentru buna funcţionare a activităţii DIICOT-ului", a precizat Birchall.

Ministrul interimar al Justiţiei a mai spus că statul trebuie să îşi recupereze fiecare leu care este furat.

"În Parlamentul României noi am acordat atenţie deosebită înfiinţării Agenţiei pentru recuperarea prejudiciilor. A fost şi bugetată, are şi personal. Cred că o eficientizare din punctul de vedere al recuperării prejudiciilor este un lucru absolut normal, pentru că până la urmă, statul trebuie să-şi recupereze fiecare leuţ care este furat. Recuperarea prejudiciilor este importantă şi nu este de actualitate numai acum, dar a fost menţionată inclusiv în rapoartele MCV şi este o temă de preocupare inclusiv la nivelul nostru", a mai spus Ana Birchall.

Ea a refuzat să comenteze cazul procurorului DNA Mircea Negulescu, verificat de Inspecţia Judiciară la cererea procurorului general, după ce ar fi fost înregistrat vorbind la telefon cu soţia unui inculpat dintr-un dosar.

"Nu este treaba mea, în calitate de ministru interimar al Justiţiei şi a oricărui ministru al Justiţiei, din punctul meu de vedere, să ne dăm cu părerea despre anumite persoane, dar cred că cei care au în competenţă să analizeze situaţia unei persoane sau alta şi vorbesc la nivel de principiu, sunt convinsă că fiecare îşi face treaba. Să ştiţi că eu chiar cred în separarea puterilor în stat în România. Şi atunci, dacă fiecare ne facem treaba în bucăţica noastră, merge bine şi societatea, şi justiţia", a spus Birchall.

De asemenea, ministrul interimar al Justiţiei nu a dorit să comenteze nici despre ancheta DNA în cazul OUG 13.

"Daţi-mi voie să nu comentez, atât timp cât este o anchetă în curs nu se cade", a arătat Ana Birchall.

Ea a mai adăugat că nu vrea să speculeze în privinţa posibilităţii de a prelua definitiv portofoliul Justiţiei, precizând că treaba ei este să asigure o bună funcţionare a ministerului, în condiţiile în care foarte multe acte normative se află spre avizare la Ministerul Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.