Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, anunţă luni, că pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza investiţiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3000 de locuri de cazare iar proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) şi Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiţii nomale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Justiţia e pentru oameni! Este serviciul care arată că suntem o ţară care îşi respectă cetăţenii. Investiţiile propuse în bugetul Ministerului Justiţiei sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalaţii de sonorizare bune, dosar electronic performant, adică un act de justiţie desfăşurat în bune condiţii pentru justiţiabil. Pentru mediul de afaceri, justiţia este un serviciu public foarte important, care trebuie să fie predictibil şi eficient”, a transmis ministrul Alina Gorghiu.

Ea a precizat că în exteriorul ţării, justiţia este un indicator relevant pentru cât de credibil este statul român.

”Investiţiile în infrastructura instanţelor vor fi posibile pe baza bugetului pe 2024. Sunt 4 obiective în execuţie, 5 cu proiectarea finalizată şi 14 în curs de proiectare. Fondurile permit derularea programelor cu finanţare rambursabilă, printre care e şi Cartierul pentru justiţie. Din acest program, unele sedii de instanţe sunt practic finalizate, la Costesti, în judeţul Argeş şi la Horezu, în judeţul Vâlcea. Va fi derulat normal proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V”, a scris ministrul Justiţiei pe Facebook. Gorghiu arată că, pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza investiţiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3000 de locuri de cazare”.

”Proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) şi Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiţii nomale”, mai spune Gorghiu. Ministrul anunţă că bugetul propus pentru Ministerul Justiţiei este în suma de aprox 5,12 miliarde lei credite de angajament şi aproximativ 3,018 miliarde lei credite bugetare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.