Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a participat marţi la inaugurarea unui nou sediu pentru Judecătoria Slatina, ea afirmând că investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale, pentru că, fără ele, justiţie de calitate şi în care oamenii să aibă încredere nu se poate realiza.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Investiţiile în infrastructura sistemului judiciar sunt esenţiale! Fără ele, justiţie de calitate şi în care oamenii să aibă încredere nu se poate realiza. Astăzi, am fost la Slatina! La inaugurarea unui nou sediu pentru Judecătoria Slatina, în care s-au investit peste 16 milioane lei, o adevărată bijuterie arhitecturală. Pozele vorbesc de la sine!”, a scris Gorghiu pe Facebook.

Ministrul Justiţiei arată că a vorbit despre nevoia de digitalizare şi educaţie juridică în şcoli, despre noua lege a pensiilor de serviciu pentru magistraţi, inclusiv despre temele abordate chiar ieri cu vicepreşedinta Comisiei Europene, Vera Jourova şi anume progresul real si solid al României în sfera reformei justiţiei şi a combaterii corupţiei.

”Subiectul „fugarii” a fost pe agendă. Peste 600 au fost aduşi în ţară de la începutul anului. Ca ministră a justiţiei, îmi doresc să mergem cu justiţia până la capăt şi asta înseamnă executarea pedepsei în penitenciarele româneşti. Intenţionez să fiu prezentă şi la inaugurarea noului sediu din Corabia, dar cu siguranţă, în 2024, voi veni din nou în Olt pentru a vorbi cu tinerii de aici despre educaţie juridică. Mulţumesc preşedintelui Comisiei Juridice din Senat, Cristian Niculescu Ţâgârlaş, colegului meu de la Ministerul Justiţiei, secretarul de stat George Cătălin Şerban pentru că m-au însoţit astăzi, precum şi gazdei, preşedinta Judecătoriei Slatina, doamna Petronela Stamatoiu”, a mai scris Gorghiu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.