Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a anunţat că au fost transmise, luni, Biroului permanent al Senatului de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) rezultatele verificărilor efectuate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii cu privire la judecătorii şi procurorii aleşi care împliniseră vârsta de 16 ani la data de 22 decembrie 1989, documente ce vor ajunge la Comisia juridică a forului legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„CSM ne-a comunicat astăzi toate informaţiile cu privire la colegii lor care au fost aleşi pentru următoarea structură, ştiţi că pentru fiecare membru se fac solicitări către CNSAS cu privire la istoricul lor. Cei care aveau 16 ani la momentul Revoluţiei sunt cei care au fost obiectul acestei analize. Toate documentele venite de la CSM au fost transmise către Comisia juridică”, a declarat Alina Gorghiu, luni la Parlament.

Preşedinta interimară a Senatului a mai spus că declanşarea procedurii de selecţie a celor doi reprezentanţi ai societăţii civile care vor face parte din CSM.

„De asemenea, CSM ne-a solicitat să declanşăm procedura pe cei doi membri care vor fi parte ai Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile. Noi, aşa cum ştiţi, săptămâna trecută, în Biroul permanent am declanşat această procedură şi la finalul lunii decembrie vom avea formula completă a acestui CSM şi sper să-l validăm”, a mai precizat Gorghiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.