Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a explicat, mari seară, cum a reuşit să stopeze ieşirile din sistemul judiciar, ea precizând că în această lună aproximativ 700 de procurori şi judecători noi vor intra în sistem.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am reuşit să stopăm într-o anumită măsură ieşirile din sistem. Toată lumea s-a panicat de acea lege a pensiilor speciale. Prevederile  privitoare la magistraţi au creat destul de multă rumoare în sistemul judiciar, dar cu foarte mult dialog, cu tact şi înţelegere la nivelul Guvernului şi Comisiei Europene am reuşit să introducem nişte prevederi care  să nu creeze un cutremur în sistem. Ieşirile nu au fost cele scontate. Au fost, într-adevăr, anumite ieşiri la pensie, dar nu într-un număr care să zguduie sistemul”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a explicat că vor veni oameni noi în sistemul judiciar.

”Partea bună este că împreună cu CSM am reuşit să îndeplim procedurile astfel încât acum. în luna martie, să intre fie de la INM, fie prin examen direct, aproximativ 700 de procurori şi judecători noi. Cred că suntem pe drumul cel bun şi cu resursele umane. Cred că într-un an, problema resurselor umane va fi lăsată cumva în spate, vom avea nişte scheme populate cu oameni pregătiţi”, a precizat Alina Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.