Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei, condamnat la trei ani de închisoare de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul campusului social “Henri Coandă”, s-a predat la Bucureşti. Iniţial, el nu fusese găsit de poliţiştii constănţeni la domiciliu şi fusese dat în urmărire naţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Capitalei a anunţat, marţi seara, că Alexandru Mazăre s-a predat. 
 
"Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, un bărbat de 50 de ani, din judeţul Constanţa, s-a prezentat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul Investigaţii Criminale. După îndeplinirea formalităţilor necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea încarcerării”, a transmis Poliţia Capitalei. 
 
Alexandru Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova. 
 
Anterior, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Biroul Urmăriri au desfăşurat activităţi pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declaraţii. 
 
“Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reşedinţele şi locurile în care bărbatul s-ar putea afla. Urmează a fi dispuse măsurile legale în continuare. La acest moment, bărbatul a fost dat în urmărire naţională”, se arăta în comunicatul IPJ Constanţa.
 
Bărbatul respectiv este Alexandru Mazăre, care a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare şi la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul campusului social Henri Coandă.
 
În acelaşi dosar, pentru Radu Mazăre şi omul de afaceri  Avraham Morgenstern instanţa a decis încetarea procesului penal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.