Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, foşti manageri ai Spitalului "Sf. Ioan", au fost trimişi, vineri, în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru luare de mită.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În rechizitoriul trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti se arată că, în total, suma primită de Alexandru Ciocâlteu Alexandru, în perioada 2009-2013, pentru îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, este de 510.000 de lei.

La rândul ei, Petruţa Lazăr ar fi primit cu titlu de mită, în aceeaşi perioadă, suma de 670.000 lei.

În vederea confiscării speciale şi pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi asupra unor sume de bani în lei şi valută aparţinând inculpaţilor, mai arată procurorii.

Potrivit rechizitoriului, în cursul anului 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, Lazăr Petruţa, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan” Bucureşti şi firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procentaj de 5 la sută din valoarea contractului.

Ca urmare, din ianuarie 2009 până în august 2009, Lazăr ar fi primit de la respectiva persoană 160.000 de lei pentru a facilita încheierea şi derularea contractului amintit.

Începând cu a doua jumătate a anului 2009, după ce Alexandru Ciocâlteu a preluat funcţia de manager al Spitalului Sf. Ioan, acesta i-a pretins aceleiaşi persoane, tot un procentaj de 5 la sută din valoarea plăţilor şi ar fi primit, lunar, cu titlu de mită, din septembrie 2009 până în noiembrie 2013 inclusiv, direct sau prin intermediul Petruţei Lazăr, câte 10.000 lei pentru sine, pentru derularea contractului respectiv.

Începând cu a doua jumătate a anului 2009, Petruţa Lazăr a devenit director economic al Spitalului Clinic de Urgenţă "Sf. Ioan”, în această calitate ea primind, timp de şase luni, suma de 20.000 lei lunar, de la reprezentantul firmei care avea în derulare contractul cu spitalul, bani pe care i-a împărţit în mod egal cu managerul  Alexandru Ciocâlteu, mai susţin procurorii.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti, cu propunerea menţinerii măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru ambii inculpaţi şi a măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.